Brand Seduction : koncept svádění v marketingu - Haicl, Matouš; Kincl, Tomáš, 1979-; Hommerová, Dita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Disertační práce předkládá konceptualizaci svádění značkou (Brand Seduction). Na základě literární rešerše bylo zjištěno, že svádění v marketingu není uspokojivě konceptualizováno pro použití v rámci marketingového výzkumu a praxe. Dosavadní pojetí nereflektují celé významové pole svádění značkou či jsou příliš abstraktní pro vědecké a praktické použití. Dosavadní významy svádění značkou byly shrnuty. Na základě systematické literární rešerše a semistrukturovaných rozhovorů se stakeholdery s přímou zkušeností se sváděním značkou byly získány kódy mapující významové pole Brand Seduction. Tyto kódy byly syntetizovány do kategorií a dimenzí, které vyjadřují univerzální znaky Brand Seduction – Interakce, Irealita a Iracionalita. Takto konceptualizovaný pojem tedy dosavadní pojetí doplňuje a překonává.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor disert. práce]; disertace; dissertations