Rozpočet obce a jeho komparace - Jarý, Teodor (2025)
Cílem bakalářské práce bylo nejdříve čtenáře seznámit s teoretickým základem obce a jejích charakteristik, dále přiblížit charakteristiky obecního rozpočtu a témat s ním souvisejících. V praktické části bylo cílem nastínit hospodaření dvou obcí v rámci jejich rozpočtů, které je následně v poslední části práce komparováno v rámci základních ukazatelů - příjmy, výdaje, financování a saldo. Sledovaným obdobím bylo rozmezí let 2019 až 2023.