Analýza finančních toků nestátních neziskových organizací zaměřující se na zvířata - Kociánová, Veronika; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na neziskové organizace v České republice, které se věnují pomoci zvířatům. V teoretické části popisuje charakteristiku neziskového sektoru, právní rámec a způsoby financování organizací. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření zaměřeném na financování neziskových organizací a na krátkém dotazování obcí, jak řeší péči o nalezená či opuštěná zvířata a jak řeší finanční náklady spojené s tím. Zároveň mapuje legislativní rámec týkající se ochrany zvířat a role neziskových organizací v této oblasti. Praktická část je založena na vlastním výzkumu, který probíhal formou dotazníkového šetření mezi neziskovými organizacemi a dotazování obcí v České republice. Dotazník (Příloha č. 1) byl zaměřen na financování neziskových organizací. Obce odpovídaly na otázky týkající se řešení péče o nalezené či opuštěná zvířata na jejich území a s tím spojených finančních výdajů. Výsledky výzkumu poukazují na klíčové problémy, jako je nedostatek financí a kapacit v této oblasti.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses