Specifika zdanění developerských projektů - Jiroušek, Filip; Tepperová, Jana; Solilová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce s názvem „Specifika zdanění developerských projektů“ má za cíl zhodnocení specifik zdanění developerů a developerských projektů v České republice na modelových (typových) situacích v jednotlivých fázích realizace developerského projektu z pohledu daně z příjmů právnických osob a daně z přidané hodnoty. Problematika byla zkoumána v rámci případové studie, kde na modelovém developerském projektu jsou analyzovány nejvýznamnější daňová specifika a jejich dopady z pohledu daně z příjmů právnických osob a daně z přidané hodnoty. U jednotlivých specifik jsou formulovány konkrétní daňové dopady, kvantifikována daňová rizika a navrženy možnosti řešení pro jejich mitigaci. U problematiky příspěvku obcí je poukázáno na nedostatky současné právní úpravy a navrženy kroky pro novelizaci či vydání pokynu ze strany GFŘ.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses