Zdanění hazardních her - Valentová, Simona; Slintáková, Barbora; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Hazardní hry představují téma intenzivně diskutované na národní i globální úrovni, především kvůli jejich sociálně patologickým důsledkům, jako je závislost, kriminalita a zadluženost. S příchodem moderních technologií a internetu se hazard stal snadno dostupným, což vedlo k nárůstu případů hráčství mezi nezletilými. V České republice byla oblast hazardu významně transformována přijetím komplexní právní úpravy, zahrnující zákon o hazardních hrách a zákon o dani z hazardních her, které nahradily zastaralý loterní zákon. Cílem této práce je analyzovat současnou právní úpravu zdanění hazardních her, důvody jejího zavedení, a její dopad na fiskální politiku a regulaci hazardu. Práce se zaměřuje na daňové aspekty hazardu, sleduje vývoj zdanění a jeho vliv na příjmy státního a obecních rozpočtů a celková trh hazardních her. Výsledky práce přinášejí pojednání efektivity nové právní úpravy, jejího dopadu na regulaci hazardu a přínosu pro veřejné rozpočty.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses