Řešení důsledků pracovních úrazů prostřednictvím pojištění - Rakowská, Kristýna; Ducháčková, Eva, 1958-; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá řešením důsledků pracovních úrazů a nemocí z povolání v České republice. Tímto řešením je v současné době zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele. Cílem této diplomové práce je nastínit nedostatky tohoto systému pojištění a navržení možných řešení tohoto problému. V teoretické části je popsána problematika pracovních úrazů a nemocí z povolání a zákonného pojištění. Praktická část se zaměřuje na analýzu systémů řešení pracovních úrazů a nemocí z povolání ve vybraných zemích OECD, navrhnutí možných řešení změny systému v České republice a shrnutí aktuálního dění okolo zákonného pojištění.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses