Finanční analýza amanita design s.r.o. - Borisova, Kristina (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na provedení komplexní finanční analýzy společnosti Amanita Design s.r.o. se zvláštním důrazem na strukturu a vývoj rozvahy a výkazu zisku a ztráty společnosti za období 2019 až 2023. Další analýza zahrnuje výpočet klíčových finančních ukazatelů, jako jsou ziskovost, likvidita a zadluženost, které jsou následně porovnány se srovnatelnými společnostmi působícími v českém herním průmyslu. Práce je zakončena aplikací bankrotního modelu. Analýza je založena na veřejně dostupných datech.