Finanční analýza a finanční plán společnosti Accenture Services, s. r. o. - Titova, Anastasiia (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze finanční situace společnosti Accenture Services, s.r.o., za období let 2018 až 2023. Pro analýzu byly použity ukazatele zaměřené na rentabilitu, likviditu, aktivitu a zadluženost. Součástí práce je rovněž SWOT analýza a návrh finančního plánu výkazu zisku a ztráty na příští rok, zpracovaný ve třech variantách (optimistické, neutrální a pesimistické). Výsledky analýzy byly srovnány s dalšími interními servisními centry obdobného charakteru. Data pro analýzu byla získána z veřejně dostupných účetních dokumentů a výročních zpráv. Práce obsahuje doporučení zaměřená na optimalizaci nákladů, zvýšení efektivity a podporu ziskovosti společnosti.