Pojištění pracovních úrazů na Slovensku - Tarana, Matej (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu pojištění pracovních úrazů na Slovensku, s cílem zhodnotit aktuální stav a navrhnout potenciální vylepšení. Pro dosažení tohoto cíle jsou představeny a porovnány systémy odškodňování pracovních úrazů v České republice a Rakousku. Navzdory geografické blízkosti a částečně i společnému historickému vývoji jsou tyto systémy nastaveny různě. Práce popisuje a srovnává jednotlivé systémy, identifikuje jejich podobnosti a rozdíly s cílem poskytnout doporučení pro zlepšení systému pojištění pracovních úrazů na Slovensku.