Analýza RPSN a úvěrových možností v ČR - Láník, Miroslav; Radová, Jarmila; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce s názvem Analýza RPSN a úvěrových možností v ČR se v první části zabývá historií úvěrů. Následuje krátké představení bankovního systému, na který navazuje pohled na úvěrové možnosti. V práci popisuji úvěrový proces, základní makroekonomické veličiny ovlivňující výši úrokových sazeb a vývoj a proces vypočítání roční procentní sazby nákladů. V posledních částech se více zabývám spotřebitelskými a hypotéčními úvěry, kde uvádím jejich definice, legální zakotvení a představení konkrétních příkladů spotřebitelských úvěrů poskytnutých jak bankovními, tak nebankovními společnostmi. U hypotéčních úvěrů se naopak zabývám doporučenými nároky ČNB na zadlužení s ohledem na průměrné veličiny dle jednotlivých regionů v ČR.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses