Specifika auditu dlouhodobého majetku v těžebním průmyslu - Salfický, David; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce „Specifika auditu dlouhodobého majetku v těžebním průmyslu“ se zaměřuje na provedení auditního ověření dlouhodobého majetku ve společnosti působící v těžebním průmyslu a na vyhodnocení klíčových poznatků včetně identifikace specifik spojených s touto oblastí. Práce poskytuje jak základní teoretický pohled na audit dlouhodobého majetku, tak i prakticky popisuje na konkrétním příkladu jednotlivé kroky auditního procesu. Na základě identifikace a vyhodnocení rizik spojených s dlouhodobým majetkem jsou v další části provedeny auditorské postupy a testy zaměřené na ověření těchto rizik v účetní jednotce. Pozornost je věnována například přírůstkům majetku, odpisům a účetnímu zachycení transakce spojené s nákupem části závodu. Součástí auditu jsou také specifické oblasti, jako jsou dobývací prostory, dobývací práva, ložiska a rezervy na sanace, rekultivace a důlní škody.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses