Využití ICT v manažerském účetnictví, reportingu a rozpočetnictví - Páv, Ondřej (2025)
Tato diplomová práce se zabývá aplikací business intelligence řešení v prostředí centra sdílených služeb. Spojuje několik různých zdrojů dat v podniku do uceleného datového modelu. Součástí tohoto řešení je i alokace nákladů na předmět kalkulace pomocí člověkohodin a následná prezentace informací v dynamickém dashboardu vytvořeném v nástroji PowerBI v podobě manažerské výsledovky na úrovni zákazník – produkt a grafických vizuálů, obsahujících klíčové informace pro management.