Analýza vývoje bankovního sektoru ČR a predikce výnosnosti bank - Leonkin, Vitalii; Dudzich, Viktar; Quang, Tran Van; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na finanční a strategickou analýzy vývoje bankovního sektoru a na predikci výnosnosti bank v kontextu měnícího se ekonomického, regulatorního a technologického prostředí. Hlavním cílem je identifikovat klíčové faktory ovlivňující finanční výkonnost bank a provést predikci výnosnosti. V teoretické části jsou prezentovány historické trendy ve vývoji bankovního sektoru a obecná charakteristika současného bankovnictví v Česku. V praktické části je proveden kvantitativní výzkum zahrnující analýzu finančních ukazatelů, strategickou analýzu korelace výnosových položek s makroekonomickými faktory. Za použití statistických metod je vytvořen predikční model pro zvolené banky. Výsledky výzkumu poskytují přehled o současných výzvách a příležitostech.
Vedoucí práce: Viktar Dudzich
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses