Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Wikov Sázavan s.r.o. - Kirichenko, Timur; Marek, Petr; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční analýze společnosti Wikov Sázavan s.r.o. v období 2019–2023. Zaměřuje se na klíčové finanční ukazatele, jako jsou rentabilita, aktivita, zadluženost a likvidita, které slouží k posouzení celkového finančního zdraví firmy. Analýza zahrnuje také srovnání s třemi konkurenčními společnostmi z oboru: TOS ZNOJMO a.s., iwis antriebssysteme spol. s r.o. a AUTO MOTIVE INDUSTRIAL a.s. V závěru práce je uvedena prognóza ekonomického vývoje společnosti pro rok 2024, která vychází z provedené analýzy. Data byla čerpána z veřejně dostupných zdrojů.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses