Využití SW nástroje Power BI pro manažerský reporting - Fůsová, Darina; Šoljaková, Libuše; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá využitím softwaru Power BI v manažerském reportingu. Cílem práce je zanalyzovat využití Power BI v konkrétním podniku, kterým je Zásilkovna. V teoretické části jsou definovány pojmy manažerské účetnictví, controlling a reporting. Dále je charakterizována Business Intelligence a její konkrétní řešení v podobě Power BI. V praktické části je představena analyzovaná společnost a také obecný postup tvorby reportů v Power BI. Dále je popsán konkrétní výstup Power BI zvaný Management report. Poté jsou detailně rozepsány jednotlivé kroky pro reportování hodnot výsledovky v Management reportu. V závěru práce jsou stanovena doporučení z pohledu grafického zpracování reportu, ale také drobné návrhy pro optimalizaci řešení.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses