Využití umělé inteligence v pojišťovnictví - Veverková, Petra (2025)
Tato diplomová práce je zaměřena na využití umělé inteligence v pojišťovnictví. Analyzuje, jaké technologie AI v současnosti pojišťovny používají, a navrhuje, kde by bylo možné se na další vývoj zaměřit. Práce se skládá z textové části a příloh. Textová část je rozdělena do 3 hlavních kapitol. První kapitola se zabývá teoretickým hlediskem umělé inteligence. Druhá část je zaměřena na pojistný trh v současné době. Třetí kapitola obsahuje analýzu toho, jak pojišťovny umělou inteligenci implementují do svých procesů, a jakými směry by se mohli ještě zaobírat v závislosti na AI.