Transformace výsledku hospodaření podle českých účetních předpisů na základ daně z příjmů právnických osob - Kohlíčková, Karolína (2025)
Bakalářská práce zpracovává téma transformace výsledku hospodaření na základ daně právnických osob. V první části se práce zabývá možnými úpravami základu daně, zejména rezervami, opravnými položkami a rozdíly mezi účetními a daňovými odpisy. Znázorněn je rozdíl mezi pojetím nákladů z pohledu Zákona o účetnictví a Zákona o dani z příjmů. V druhé části práce je zpracován postup stanovení základu daně z výsledku hospodaření u fiktivní obchodní korporace.