Transformace výsledku hospodaření podle českých účetních předpisů na základ daně z příjmů právnických osob - Kohlíčková, Karolína; Křivanec, Oto; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce zpracovává téma transformace výsledku hospodaření na základ daně právnických osob. V první části se práce zabývá možnými úpravami základu daně, zejména rezervami, opravnými položkami a rozdíly mezi účetními a daňovými odpisy. Znázorněn je rozdíl mezi pojetím nákladů z pohledu Zákona o účetnictví a Zákona o dani z příjmů. V druhé části práce je zpracován postup stanovení základu daně z výsledku hospodaření u fiktivní obchodní korporace.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses