OCENĚNÍ KOMERČNÍ NEMOVITOSTI V ČESKÉ REPUBLICE : POROVNÁVACÍ ANALÝZA VÝVOJE BĚHEM EKONOMICKÉ KRIZE 2008 A SOUČASNÉ KRIZE V SOUVISLOSTI S COVID-19 A VÁLKOU NA UKRAJINĚ. - Hampel, Hynek; Kaizr, Jaroslav; Poborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce se zabývá výnosovým oceněním průmyslové nemovitosti a odpovídá na otázku, jak se vyvíjela tržní hodnota nemovitosti během ekonomických krizí. Vymezuje základní charakteristiky trhu s průmyslovými nemovitostmi a jaké faktory mají vliv na tržní hodnotu nemovitosti. V práci jsou zpracována data od roku 2008 do roku 2023 a sestavena časová řada čistých výnosů z pronájmu a tržní hodnoty nemovitosti. Dále je sledován vývoj tržní hodnoty a vztah k ekonomickému vývoji. Ten je doplněn o ukazatele zadluženosti a sledování vývoje tržní hodnoty k zadlužení a dalším ukazatelům. Práce poskytuje ucelený pohled na vývoj konkrétní nemovitosti po celé analyzované období a poukazuje na souvislosti a specifika trhu s průmyslovými nemovitostmi.
Vedoucí práce: Jaroslav Kaizr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses