Komparativní analýza transakcí s obchodním závodem - Laciková, Darina; Skálová, Jana, 1967-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce pojednává o transakcích s obchodním závodem v České republice se zaměřením na prodej a vklad obchodního závodu. Cílem této diplomové práce je rozebrat problematiku dispozicí s obchodním závodem, identifikovat rozdíly a podobnosti v případě prodeje a vkladu závodu a na teoretickém základě vypracovat komparativní analýzu těchto transakcí v České republice za zvolené období. V teoretické části práce jsou vymezeny právní předpisy, které upravují dispozice se závodem. Diplomová práce se podrobně zabývá prodejem a vkladem závodu, a to jak z účetního, tak i z daňového pohledu. V praktické části je provedena analýza transakcí s obchodním závodem za poslední desetiletí. Tato část práce vychází z veřejně dostupných dat. Závěr práce je věnován zhodnocení výsledků vypracované analýzy.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses