Analýza odchylek ve vývoji zisku - Zítová, Klára; Šoljaková, Libuše; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou odchylek ve vývoji zisku v konkrétním podniku. K výpočtu bylo potřeba nejprve zjistit standardní a skutečné hodnoty. Vzhledem k tomu, že společnost nepřiřazuje fixní náklady výkonům, část této práce se věnuje alokaci těchto nákladů. K tomu bylo využito dvou různých metod, ovšem k finální analýze byla nakonec použita metoda ABC, jelikož lépe zobrazuje vztahy mezi náklady a výkony. Ze zjištěných dat byly nakonec vypočteny jednotlivé odchylky, které vedly k výpočtu odchylky zisku. Tyto odchylky byly následně analyzovány a v závěru práce byla podniku poskytnuta doporučení.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses