Finanční analýza společnosti ZÁRUBA FOOD a.s. - Pham, Thi Hien (2025)
Cílem této práce bylo provést komplexní finanční analýzu společnosti ZÁRUBA FOOD a.s. za období 2019–2023. Tato společnost se specializuje na výrobu a prodej majonéz, tatarských omáček a dresinků. Úvod práce zahrnuje důvody pro výběr této společnosti k finanční analýze. Následně je představena společnost, její odvětví a konkurenci. Dále je práce zaměřena na podstatu a důležitost finanční analýzy, její uživatele, zdroje dat a metody, které jsou při analýze využívány. V dalších kapitolách je popsána teorie horizontální a vertikální analýzy, klíčové finanční poměrové ukazatele a modely predikce finanční tísně. Každá kapitola teorie je doplněna praktickým případem společnosti ZÁRUBA FOOD a.s.