Finanční analýza společnosti ZÁRUBA FOOD a.s. - Pham, Thi Hien; Šmídová, Radana, 1977-; Nguyen, Truong Anh; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této práce bylo provést komplexní finanční analýzu společnosti ZÁRUBA FOOD a.s. za období 2019–2023. Tato společnost se specializuje na výrobu a prodej majonéz, tatarských omáček a dresinků. Úvod práce zahrnuje důvody pro výběr této společnosti k finanční analýze. Následně je představena společnost, její odvětví a konkurenci. Dále je práce zaměřena na podstatu a důležitost finanční analýzy, její uživatele, zdroje dat a metody, které jsou při analýze využívány. V dalších kapitolách je popsána teorie horizontální a vertikální analýzy, klíčové finanční poměrové ukazatele a modely predikce finanční tísně. Každá kapitola teorie je doplněna praktickým případem společnosti ZÁRUBA FOOD a.s.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses