Interní komunikace a její vliv na efektivitu v logistice - Sojková, Rozalie; Novák, Radek, 1960-; Mercelová, Katarina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá tématem interní komunikace v prostředí logistické firmy. Cílem práce je analýza a hodnocení interní komunikace v HOPI Logistics a navržení doporučení pro možná zlepšení. Analýza komunikace je provedena na základě polostrukturovaných a strukturovaných rozhovorů s vedením HR a dopravy, sekundárních dat z průzkumu zaměstnanecké spokojenosti a vlastního kvantitativního šetření mezi zaměstnanci. Využito je také srovnání výsledků společnosti s benchmarkem. Analýza ukazuje, že zatímco některé aspekty komunikace, jako je srozumitelnost a včasnost, jsou hodnoceny pozitivně, práce se zpětnou vazbou vykazuje prostor pro zlepšení. Další zjištění z analýzy jsou zpracována v tabulce silných a slabých stránek současného nastavení komunikace, na jejichž základě jsou navrženy kroky pro jeho zlepšení. Doporučení zahrnují definici strategie interní komunikace, stanovení klíčových ukazatelů výkonnosti, rozšíření funkcionalit interní aplikace HIP, sběr zpětné vazby a transparentní komunikace realizovaných změn či kroky pro optimalizaci spolupráce skladu a dopravy.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses