Metody oceňování podniku : proces ocenění, základní metody a postupy - Mařík, Miloš, 1947- (Ekopress, 2024)
Publikace je vysokoškolskou učebnicí k problematice podnikových hodnot. Páté, upravené a rozšířené vydání z roku 2024 systematicky vysvětluje proces ocenění podniku, teoretické základy i praktické přístupy používané v české i mezinárodní praxi. Autoři podrobně rozebírají majetkové, výnosové a tržní metody oceňování, postupy finanční a ekonomické analýzy, včetně oceňování nehmotného a průmyslového vlastnictví. Publikace je doplněna množstvím příkladů, schémat a aktuálních poznatků z poradenské praxe společnosti Grant Thornton.