Metody oceňování podniku : proces ocenění, základní metody a postupy - Mařík, Miloš, 1947-; Grant Thornton Czech Republic (firma) (Jesenice : Ekopress, 2024)
Publikace je vysokoškolskou učebnicí k problematice podnikových hodnot. Páté, upravené a rozšířené vydání z roku 2024 systematicky vysvětluje proces ocenění podniku, teoretické základy i praktické přístupy používané v české i mezinárodní praxi. Autoři podrobně rozebírají majetkové, výnosové a tržní metody oceňování, postupy finanční a ekonomické analýzy, včetně oceňování nehmotného a průmyslového vlastnictví. Publikace je doplněna množstvím příkladů, schémat a aktuálních poznatků z poradenské praxe společnosti Grant Thornton.
Na obálce pod názvem: Grant Thornton
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Anglické resumé
Keywords: oceňování podniků; oceňování průmyslového vlastnictví; finanční analýza; ekonomická analýza; analýza nákladů a přínosů; metody oceňování; učebnice vysokých škol; valuation of business enterprises; industrial property valuation; financial analysis; economic analysis; cost-benefit analysis; textbooks (higher)