Sestavení manažerských výsledovek pro střediska společnosti - Šlamborová, Tereza (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na sestavení manažerských výsledovek pro jednotlivá střediska vybrané společnosti. Práce je strukturována do teoretické a praktické části. V teoretické části je rozebrána problematika členění nákladů a výnosů. V práci jsou představeny různé metody měření zisku a druhy manažerských výsledovek. Praktická část je zaměřena na představení analyzované společnosti a na stávající podobu manažerských výsledovek. Dále jsou popsány a rozděleny nákladové a výnosové položky společnosti. Závěrem je navržen nový model manažerských výsledovek.