Ocenění ČEZ, a.s. s důrazem na analýzu vlivu cen elektřiny na hodnotu společnosti - Mráčková, Hana (2025)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti ČEZ a.s., největší energetické firmy v České republice. Hlavním cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti k 31.12. 2022. Součástí práce je strategická a finanční analýza, generátory hodnoty, finanční plán a samotné ocenění podniku. Pro ocenění byla vybrána výnosová metoda DCF Entity s využitím parametrického vzorce. Jako alternativní metoda byla zvolena metoda tržního porovnání, přesněji metoda odvětvových multiplikátorů.