Ocenění ČEZ, a.s. s důrazem na analýzu vlivu cen elektřiny na hodnotu společnosti - Mráčková, Hana; Podškubka, Tomáš, 1982-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti ČEZ a.s., největší energetické firmy v České republice. Hlavním cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti k 31.12. 2022. Součástí práce je strategická a finanční analýza, generátory hodnoty, finanční plán a samotné ocenění podniku. Pro ocenění byla vybrána výnosová metoda DCF Entity s využitím parametrického vzorce. Jako alternativní metoda byla zvolena metoda tržního porovnání, přesněji metoda odvětvových multiplikátorů.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses