Fundamentální analýza akcie Amazon.com, Inc. - Mróz, Alexandr (2025)
Cílem bakalářská práce zjištění vnitřní hodnoty společnosti Amazon, INC. skze fundamentální analýzu její akcie. Pro splnění zadání byla aplikována analýza na třech úrovních: globální, odvětvová a firemní. Na globální úrovni se soustředím na makroekonomické agregáty a jaký mají vztah k akcii Amazonu. Část s odvětvovou analýzu zkoumá okolí firmy, ve kterém Amazon podniká. Poslední úrovní, neboli firemní analýza, jsem prověřil finanční zdraví firmy a její poměrové ukazatele. Všechny 3 analýzy byly oporou pro stanovení vnitřní hodnoty a následné rozhodnutí, zda by investoři měli firmu nakoupit, nebo prodat.