Sestavení nového pojistného produktu pro ochranu digitální identity a soukromí - Mayorava, Yana; Stádník, Bohumil; Babušík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Přínos této práce spočívá v návrhu pojistného produktu CyberNox pro ochranu digitální identity a soukromí a v jeho porovnání s jinými prostředky k eliminaci kybernetického rizika, zejména z hlediska nákladovosti. V modelovém případě jsem porovnala firmu využívající CyberNox s firmou bez pojištění a vypočítala pojistné, výkyvovou přirážku a roční náklady. Ve výsledku docházím k tomu, že jestliže běžná firma použije CyberNox, její náklady na kybernetickou ochranu budou nižší. V práci dále analyzuji existující hrozby digitální identifikace a důvěrnosti, navrhuji koncepci produktu CyberNox, posuzuji finanční vhodnost a rizika nového produktu a vypracovávám marketingovou strategii pro uvedení CyberNox na pojistný trh.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses