Teorie a praxe perpetuitních dluhopisů - Štochl, Peter; Stádník, Bohumil; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou perpetuitních dluhopisů, jejich teoretickými základy, praktickým oceňováním a významem v kontextu kapitálových trhů. Hlavní důraz je kladen na matematické modelování výnosových charakteristik, durace a vlivu vnořených opcí na cenu těchto instrumentů. Součástí práce je také zhodnocení souladu teoretických modelů s reálným vývojem cen, přičemž je využito empirických dat a odborných názorů z praxe. Práce rovněž zkoumá specifika perpetuit v tržním prostředí, kde volatilita, kreditní riziko a likvidita hrají klíčovou roli. Kombinací teoretických přístupů a praktických dat přináší ucelený pohled na toto téma a přispívá k hlubšímu porozumění oceňování perpetuitních dluhopisů i jejich využití v dlouhodobých investičních strategiích.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses