Účetní a daňové případy řešené v s. r. o., 8. vydání - Ivana, Pilařová (Wolters Kluwer, 2023)
Již osmé vydání populární odborné publikace Účetní a daňové případy řešené v s. r. o. si klade za cíl poradit účetním, daňovým odborníkům i ekonomům s účetním provedením a daňovým řešením běžných i složitějších situací, které se ve společnostech s ručením omezeným vyskytují. Jednotlivá témata jsou řešena z hlediska zákona o obchodních korporacích, účetnictví a daně z příjmů, a to jak ze strany společnosti s ručením omezeným, tak i z pohledu jejích společníků. Celá publikace je zaměřena prakticky. Vyhýbá se citacím zákonů i zbytečné účetní teorii. Rozsáhlá a komplikovaná témata jsou zpracována formou rad, jakých chyb se vyvarovat, a tipů na daňovou optimalizaci. Méně zažité oblasti mají naopak podobu podrobného návodu, jak přesně v daných případech postupovat. Všemi kapitolami prochází velké množství praktických příkladů, ze kterých vyplývá účetní i daňové řešení dané problematiky. Kniha je zpracovaná podle legislativy platné k 1. 7. 2023.