ISO a ESG pro udržitelný růst organizace - Veronika, Soukupová (Wolters Kluwer, 2023)
Kniha prakticky a návodně propojuje ISO normy s reportingem udržitelnosti ESG. Autorka vás seznámí se souvislostmi, ale i tím, jakým způsobem může pomoci v ESG například standard ISO 9001. Nabídne i know-how, které využijete v případě, že si systém řízení kvality budete zavádět v organizaci sami. V tom vám pomohou i otázky z reálných auditů na konci každé pasáže kapitoly ISO 9001. Tato praktická kapitola je zasazena do Demingova cyklu PDCA. Publikace je určena vedoucím pracovníkům organizací napříč sektory průmyslu, konzultantům, lektorům a auditorům. Ale vlastně každému, kdo má o systémy řízení, ISO a/nebo problematiku ESG zájem a chce přemýšlet v souvislostech a využít synergii. Autorka se opírá o auditorské zkušenosti, ale i o svou poradenskou praxi, požadavky normy ISO 9001 i ESRS v aktuálním znění k datu vydání knihy. Vychází z české i mezinárodní praxe, z interních, zákaznických, dohledových i certifikačních auditů. Ale i z informací, které má jako členka technické normalizační komise, která se podílí na tvorbě ISO standardů. Nepřehlédněte k tématu výhodný KOMPLET >>