Řízení lidských zdrojů v kontextu organizačního chování - Lenka, Hajerová, Müllerová; Depoo Lucie; Stříteský Marek (Wolters Kluwer, 2024)
Pro organizace je stále důležitější, aby byly schopny se přizpůsobit neustále se měnícím podmínkám a dokázaly si udržet a rozvíjet zaměstnance v souladu s jejich potřebami, nároky i v souladu s nutností ochrany jejich zdraví, a současně tak, aby byly splněny organizační cíle a strategie s požadovanými výstupy a výkonností, a pokud možno byla využita příležitost k rozvoji oproti konkurenci. Efektivní a moderní management organizace na principu organizačního chování tomu napomáhá. Proto text poukazuje na hlavní systém hodnot managementu organizací, které se ukazují jako zásadní v průběhu změn a krizí. Publikace shrnuje nejdůležitější poznatky z definované oblasti a primárně slouží k vzdělávání odborníků, HR manažerů, personalistů, vedoucích, ale i studentů a široké odborné veřejnosti.
Keywords: Podnikání a management