Průvodce novým zákonem o účetnictví - Jana, Gláserová; Otavová Milena (Wolters Kluwer, 2024)
Publikace Průvodce novým zákonem o účetnictví představuje významné změny v české účetní legislativě. Tyto změny člení na změny, které jsou již účinné na základě novely zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, od 1. 1. 2024, a dále na změny, které jsou obsaženy v návrhu nového zákona o účetnictví. Průvodce je určen účetním, manažerům, ekonomům a také podnikatelům. Změny, které přináší, jsou významné a zásadně mění stávající koncepci účetnictví. Text knihy byl zpracován podle právního stavu k 30. 9. 2024. Snahou autorek je poskytnout čtenářům bližší představu o nové koncepci účetnictví tak, aby získali prostor se včas na tyto navrhované změny připravit.
Keywords: Účetnictví