Metody výzkumu ve společenských vědách - Novotná, Hedvika - Špaček, Ondřej - Šťovíčková Jantulová, Magdalena (eds.) (Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy, 2019)
Jedním z pilířů poznání ve společenských vědách je empirický výzkum, založený na přímé zkušenosti se sociální realitou. Metody výzkumu pak představují nástroje, jejichž prostřednictvím tento proces poznávání probíhá. Záměrem učebnice je zprostředkovat základy společenskovědní metodologie, tj. způsobů, jak realizovat empirický výzkum. Kniha je relevantní pro studenty sociologie, sociální antropologie, psychologie, pedagogiky, politologie, sociální geografie, sociální práce, mediálních studií a dalších příbuzných oborů.