Analýza hospodaření neziskové organizace Diakonie ČCE - Stríž, Vojtěch (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření Střediska Most, které je součástí neziskové organizace Diakonie Českobratrské církve evangelické (Diakonie ČCE), za období let 2019-2023. Cílem práce je identifikovat strukturu finančních zdrojů, analyzovat majetkovou a kapitálovou strukturu a zhodnotit efektivitu řízení výnosů a nákladů. Práce dále identifikuje snahu o diverzifikaci zdrojů financování prostřednictvím příjmů z vlastní činnosti a darů. Na základě výsledků jsou navržena doporučení pro zlepšení finanční stability Střediska.