Analýza hospodaření neziskové organizace Diakonie ČCE - Stríž, Vojtěch; Jošt, Marek; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření Střediska Most, které je součástí neziskové organizace Diakonie Českobratrské církve evangelické (Diakonie ČCE), za období let 2019-2023. Cílem práce je identifikovat strukturu finančních zdrojů, analyzovat majetkovou a kapitálovou strukturu a zhodnotit efektivitu řízení výnosů a nákladů. Práce dále identifikuje snahu o diverzifikaci zdrojů financování prostřednictvím příjmů z vlastní činnosti a darů. Na základě výsledků jsou navržena doporučení pro zlepšení finanční stability Střediska.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses