Haiku: Cesta ze stresu - Radkin, Honzák; Vostrá Denisa (Universum, 2022)
Máte někdy dojem, že cokoli uděláte, povede k ještě většímu maléru? Chytají se vás chapadla napětí, stresu, až vyhoření? Nevíte, jak z toho ven? Knížka Haiku – cesta ze stresu vám poradí jak stresovou situaci zkrotit, ale i jak opět dosáhnout duševní rovnováhy a klidu. Bouře emocí a stálost rozumu k sobě v japonských tradicích našly cestu. Příručka psychiatra Radkina Honzáka a japanoložky Denisy Vostré je pro ty, kteří chtějí v krizi použít rozum. Nabízí nestandardní cestu k uvolnění, která je současně užitečným tréninkem mozku. Zjistíte, že je dobré si zanadávat, ale také ukáznit svůj hněv či bol do sedmnácti slabik. Navíc se dovíte spoustu zajímavostí o japonské tradiční kultuře. Ta je přitažlivá citlivým vnímáním krásy, jímž mimoděk vytváří určitý „recept na život“, nabízející ostrůvky klidu.Vyvážená směsice psychologického přístupu a japonských tradic vám pomůže překlenout špatné chvíle a vrátí vám úsměv na tvář. V života proudu málokdo se nepraští o ňákou hroudu!
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Zdravotnická a lékařská literatura