Strategická analýza společnosti Pivovar Máša - Lásková, Michaela (2025)
Cílem této práce je na základě strategické analýzy poskytnout společnosti Pivovar Máša ucelený pohled na své postavení na trhu, identifikovat faktory ovlivňující její fungování a formulovat strategická doporučení pro další rozvoj společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je s využitím odborné literatury zaměřena na charakteristiky metod strategické analýzy. Praktická část obsahuje klíčové kroky, sloužící k podrobné strategické analýze společnosti. V této části je provedena PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, analýza poměrových ukazatelů a SWOT analýza. Na základě informací získaných z těchto analýz jsou navržena strategická doporučení pro zlepšení chodu společnosti