Strategická analýza společnosti Pivovar Máša - Lásková, Michaela; Machek, Ondřej, 1985-; Martínková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této práce je na základě strategické analýzy poskytnout společnosti Pivovar Máša ucelený pohled na své postavení na trhu, identifikovat faktory ovlivňující její fungování a formulovat strategická doporučení pro další rozvoj společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je s využitím odborné literatury zaměřena na charakteristiky metod strategické analýzy. Praktická část obsahuje klíčové kroky, sloužící k podrobné strategické analýze společnosti. V této části je provedena PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, analýza poměrových ukazatelů a SWOT analýza. Na základě informací získaných z těchto analýz jsou navržena strategická doporučení pro zlepšení chodu společnosti
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses