Strategická analýza společnosti CPI Energo - Soppé, Natálie; Smrčka, Luboš; Erben, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato práce se zabývá strategickou analýzou společnosti CPI Energo. V teoretické části jsou podrobně rozebrány klíčové koncepty, jako je formulace mise, vize a stanovení strategických cílů, a jsou představeny metodické přístupy a analytické nástroje, například PESTLE analýza, Porterův model pěti sil a VRIO analýza. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na společnost CPI Energo vypracováním analýzy externího a interního prostředí, dále finanční a SWOT analýzy a analýzy rizik. V závěrečné části práce jsou navrhnuta doporučení na optimalizaci kapitálové struktury, využití příležitosti prostřednictvím evropských programů, které mohou financovat modernizační projekty a dále investovat do interní distribuční soustavy, která posílí konkurenceschopnost společnosti.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses