Češi, Slováci a Němci ve 20. století : materiály pro výuku dějepisu - Řezník, Miloš, 1970-; Kováč, Dušan, 1942-; Schulze Wessel, Martin, 1962-; Stadler, Stefan; Hudcová, Barbora; Motyčka, Lukáš, 1979-; Švarc, Martin (Praha : Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v.v.i., 2024)
Výuková publikace představuje klíčová témata společných dějin Čechů, Slováků a Němců ve 20. století. Každá kapitola obsahuje přehledové texty a pramenné přílohy s písemnými i obrazovými dokumenty. Kniha je určena studentům středních škol a podporuje víceperspektivní pohled na dějiny střední Evropy.
Chronologické přehledy
Terminologický slovník
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: 20. století; dějepis; studium a výuka; dějiny; Česko; Slovensko; Německo; prameny; 20th century; history (school subject); study and teaching; history; Czechia; Slovakia; Germany; sources