Práce z domova ve společnosti Renault Česká republika, a.s. - Procházka, Lukáš (2025)
Bakalářská práce analyzuje fenomén práce z domova a její dopady na zaměstnance a zaměstnavatele se zaměřením na společnost Renault Česká republika, a.s. Cílem práce je identifikovat přínosy a rizika tohoto modelu a poskytnout doporučení pro jeho optimalizaci. Práce spojuje teoretické poznatky z relevantní literatury o historickém vývoji práce na dálku, právních aspektech, současných trendech a přínosech a rizicích tohoto modelu jak z pohledu zaměstnanců, tak zaměstnavatelů. Analýza je prováděna pomocí dotazníkového šetření a strukturovaných rozhovorů, které poskytují klíčové informace o vlivu práce na dálku na produktivitu a organizační procesy firmy. V závěru jsou formulována doporučení pro efektivní optimalizaci tohoto pracovního modelu ve firmě a navrženy případné kroky pro jeho zlepšení.