Těžba a analýza dat v headhuntingu : Aplikace umělé inteligence v náboru a exekutivním vyhledávání talentů - Pszczolková, Eva; Pavlíček, Antonín, 1977-; Böhmová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá využitím těžení a analýzy dat v oblasti headhuntingu, s důrazem na moderní aplikace umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML). Cílem práce je prozkoumat, jak mohou pokročilé datové metody a AI nástroje zefektivnit proces náboru, zejména při identifikaci a hodnocení talentů pro vedoucí a specializované pozice. Práce se zaměřuje na analýzu současných trendů, přehled dostupných metod těžení dat a přínosy integrace AI do exekutivního vyhledávání. Součástí je také praktická část, která zahrnuje experimentální aplikaci vybraných AI modelů na reálných nebo simulovaných datových sadách. Výzkum ukazuje, jak může být AI využita pro prediktivní analýzu, automatizaci selekce kandidátů a personalizaci přístupu k uchazečům. Zvláštní pozornost je věnována etickým a právním aspektům využití dat v náborových procesech, včetně problematiky algoritmického biasu a ochrany osobních údajů. Výsledky práce potvrzují, že technologie AI a data mining představují klíčový přínos pro zlepšení efektivity a přesnosti náborových procesů. Práce poskytuje také doporučení pro implementaci těchto technologií v praxi a diskutuje možné směry budoucího vývoje v této oblasti.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses