Průmysl 4.0 a jeho vliv na pracovní trh v České republice mezi lety 2006-2022 - Trpkoš, Jan Karel; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Šmilňák, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu dopadů Průmyslu 4.0 na pracovní trh v České republice v letech 2006 až 2022. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části, prostřednictvím literární rešerše, jsou popsány historické průmyslové revoluce, koncept Průmyslu 4.0 a aplikace teorie ekonomického vývoje podle Josefa Aloise Schumpetera. Praktická část se zabývá analýzou dat o inovačních aktivitách podniků a jejich vztahem k zaměstnanosti, přičemž hlavní metodou je datová analýza s využitím korelačního koeficientu. Výsledky této analýzy ukazují pozitivní vztah mezi inovačními aktivitami a zaměstnaností.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses