Návrh a implementace nástroje Business Intelligence pro analýzu zákaznického chování a využívání produktů palivových karet - Naumenko, Sergei (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací nástroje Business Intelligence (BI) zaměřeného na analýzu zákaznického chování ve společnosti FuelSync, která se specializuje na inovativní platební řešení. Cílem bylo vytvořit nástroj poskytující přehledné a přístupné zobrazení dat o zákaznickém chování a využívání produktů palivových karet. K dosažení tohoto cíle byly navrženy a implementovány robustní ETL procesy, které zpracovávají data ze systému Salesforce do SQL databáze. Dále byly vytvořeny reporty pro jednotlivé obchodní jednotky (LOBs) a následně konsolidovány do jednoho společného reportu. Automatizace aktualizace dat byla klíčovou součástí, která zajistila, že reporty obsahují vždy aktuální a přesné informace. Projekt poskytl společnosti FuelSync první konsolidovaný report, který top managementu umožňuje efektivní porovnávání výkonnosti mezi různými divizemi. Byly rovněž identifikovány oblasti pro další zlepšení, jako je filtrování dle marketingových kampaní a rozdělení zákazníků na segmenty „Fuel“ a „EV“. Tyto úpravy budou v budoucích iteracích zásadní, vzhledem k narůstající popularitě elektromobilů.