Nákupní proces v nadnárodní společnosti na příkladu jazykového vzdělávání - Šnaidová, Hana (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou nákupního procesu v prostředí nadnárodní společnosti. Cílem práce je identifikovat klíčové prvky a specifika nákupního procesu v rámci mezinárodního korporátního prostředí a zhodnotit efektivitu aktuálně používaných postupů. Práce je rozdělena do teoretické a praktické části. Teoretická část se zaměřuje na obecné principy nákupního procesu, řízení dodavatelského řetězce a vlivy globalizace na nákupní strategii. Praktická část analyzuje konkrétní nákupní model vybrané nadnárodní společnosti, včetně organizační struktury nákupního oddělení, procesu výběru dodavatelů, vyjednávání smluv a řízení rizik. Výsledky práce mohou sloužit jako podklad pro strategické rozhodování v oblasti mezinárodního nákupu.