Analýza hospodaření spolku Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Piroutková, Nikola; Jošt, Marek; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu hospodaření Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v letech 2019-2023 a hodnotí vývoj jeho hospodářské situace. Teoretická část se věnuje neziskovým organizacím, účetnímu systému neziskového sektoru, financování a právním aspektům spolků. Praktická část je zaměřena na analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztráty, přičemž zohledňuje vnitřní i vnější faktory ovlivňující jeho hospodaření. Výsledky analýzy ukazují, že organizace hospodaří efektivně, avšak existují oblasti pro zlepšení, zejména ve využití volných finančních prostředků a diverzifikaci příjmů. Na základě zjištění jsou navržena doporučení, která by mohla přispět k dlouhodobé udržitelnosti a finanční stabilitě spolku.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses